| 开启辅助访问 DIY

[其他] 如果想要一台車,,,但那台車是撞過的

楼主
savio119 发表于 2012-11-15 20:03:46
740 4
車在悉尼,,用V CHECK 看到有記錄說撞過,,,,,買回來之後遲點賣會吾會很難???有沒有辦法弄走那舍記錄?

收藏收藏 分享分享
沙发
小雙魚 发表于 2012-11-19 14:05:53
大家香港人比少少意見比你
第一 悉尼車係比較平如果要CHECK車會比較難
第二 如果有記錄係撞過就點都唔好買啦因為就算佢整好都一定唔保證以後會唔會有其他手尾跟
第三 個記錄係由保險公司同埋澳洲交通部既DATABASE出黎 所以無可能整走
第四 一般車仔小撞過就算啦 如果係D高性能跑車例如 TYPE R ,EVO 呢類既車 就算小撞過
       有D問題係短時間揸唔出有咩問題 但係揸耐左D 問題例如 波箱 搖臂之類
       都有可能會出問題但係花費不菲個下唔值

所以一句講哂. 情願用一萬蚊買架款舊少少但係無撞無成 都好過買架出過問題既車.

板凳
lucyji 发表于 2012-11-20 20:23:14
不要做违法乱纪的事呀。 更改V-CHECK可不好

地板
u122721 发表于 2013-3-12 13:27:50
之前 曾經在SYDNEY 買過台 MAZDA SP23,.上網還查不到REPAIRABLE WRITE OFF.後來在QLD 過戶, 路局才說的
REPAIRABLE WRITE OFF 通常在保險公司LODGE這個CLAIM 後 車上的VIN NUMBER 就跟著這個紀錄, 修好後 經過路局檢查上牌 一般VCHECK查不到 只有付多錢 才有

u122721 发表于 2013-3-12 13:28:54
如果你朋友的車是這種REPAIRABLE WRITE OFF, 那麼你也不用擔心將來賣車啦  但是小撞的話 一般INSURANCE CLAIM 也只是小問題  到底撞成怎樣呢?